Madrid Tourist guide Guía turística de Madrid Toeristische gids van Madrid Przewodnik po Madrytu Przewodnik po Madrytu

Madrid


 
 
 


 


Madrid

Click for Madrid, Spain ForecastIn de zomermaanden (juni, juli en augustus), breng dan best lichte katoene kledij mee zoals, lossse topjes en een pet voor je hoofd of iets dat bescherming aan je hoofd geeft voor de zonnestralen. Tijdens de wintermaanden in Madrid, is het best een warme jas en handschoenen aandoen om je te beschermen tegen de soms koude en felle wind. In juli is de temperatuur rond de 40ºC (100ºF) en in januari s’nachts kan het temperatuur dalen tot op het vriespunt. Madrid is een droge stad, dat betekent  staat dat warm of koud weer is veel meer te verdragen is dan wanneer het een vochtige stad is. Bijvoorbeeld 25ºC (77ºF) op een droge dag in Madrid is dit een zeer comfortabel temperatuur.

Madrid is niet zo ontspannent zoals de meeste kustgebieden waar je mensen ziet in korte broek en sandalen. Madrileños zijn goed gewend aan het zien van toeristen in korte broek met hun sandalen. In kustgebieden korte broek en sandalen zijn wel meer zichtbaar en het is iets dat je best wel nodig hebt voor de warmte. Komt u op zakenreis is het meest gepast een maatpak met stropdas.

Lente en herfst zijn een van de meest aangename momenten van het jaar om Madrid te bezoeken. De dagen zijn over algemeen warm en de nachten koel. Het nachtleven gaat een stapje verder, omdat de warmte het bloed doet stijgen (en bier). Grote aantallen jongeren gaan de straat op voor de all-nacht 'marcha' en alle terrasjes te doen. Regen is heel gewoon in deze tijd van het jaar, en de dagen zijn dan best wel winderig.

Roken is populair in Spanje, die pas onlangs verboden is op de metro in Madrid (een verbod dat nog steeds niet gerespecteerd word op de perrons. Wees niet verbaasd als je uit voor een maaltijd gaat met Spaanse vrienden en die een sigarettje opsteken zelfs tussen de cursussen.Terug naar boven

Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.


 
Spaans Leren in Malaga
    Spaans Leren in Spanje  


Map van Madrid
 vergroten  

 

 

Inleiding | Geschiedenis van Madrid | Nutige informatie | Mappen van Madrid | Het weer in Madrid | Openbaar vervoer | Monumenten van Madrid

Museums van Madrid | Nachtleven in Madrid | De Provinvie Madrid | Restauranten | Tienda Online Ciclismo