Madrid Tourist guide Guía turística de Madrid Toeristische gids van Madrid Przewodnik po Madrytu Przewodnik po Madrytu

Madrid


 
 
 


 


Madrid

El pescador
Keuken: zeevruchten
Adres: Calle José Ortega y Gasset 75

El Pescador is een fantastisch visrestaurant en kan je vinden in het hart van Madrid. Verse zeevruchten kan je dagelijks vinden in Madrid en hun menu weerspiegelt dit. Het management geeft je de voorkeur om hun eten te kiezen “a la plancha”(gegrild). Je kan beginnen met pittige vissoep en nadien begeleid met een van de vele goede wijnen uit het noordoosten van Spanje. Als je niet zeker bent wat te bestellen, probeer dan een van de vele soorten en maten van garnalen. Ze hebben namen zoals langostinos, Cigalas, santiaguinos en Carabineros. Ze zijn best wel duur en hun prijs is per gewicht, dus wees voorzichtig wanneer je gaat bestellen.

Casa Paco
Keuken: biefstuk
Adres: Plaza Puerta Cerrada, 11

Casa Paco is een klassiek Castiliaanse taverne gelegen in het traditionele Plaza de Puerta Cerrada. Hun menu omvat pisto Manchego( vergelijkbaar met ratatouille), Lomos de buey (os steaks) en Filete de merluza (heek filets). De steaks van Paco Sears zijn in olie gebakken en hij serveert zijn borden zo heet dat het vlees dat bijna rauw is blijft koken, en behoud zijn natuurlijke sappen. Casa Paco is niet alleen een steakhouse, u kan als u wilt ook beginnen met vissoep en nadien bestel je gegrilde zeetong of baby lamsvlees, of kan je ook de Casa Paco cocido uitproberen, dit is het huis-versie van de beroemde kikkererwten van Madrid en varkensvlees soep.

Casa Lucio
Keuken: Castiliaans
Adres: Cava Baja, 35

Een heel typische gevierd Madrileño restaurant zo populair dat die aan de overkant van de straat een tweede eethoek heeft. Hier kan je Bekende politici, journalisten, kunstenaars en VIP's vinden en ze komen hier voor de eenvoudige, traditionele gerechten zoals Ossenstaart Stew, speenvarken, Callos (pens), Judías con Perdiz (groene bonen met patrijs) en kapoenen en pepitoria (kapoen fricassee). Als u een klassieke cocido madrileño wilt uit proberen, is dit de plek om dat te doen. Hier vind je een uitstekende selectie van wijnen om het voedsel te begeleiden. Het restaurant is een bekend klassiek restaurant van Madrid het interieur bestaat uit traditioneel zoals haar eigen keuken, dat is waarom al deze mensen blijven terugkomen-het geeft hen een gevoel van stabiliteit in een steeds veranderende wereld. Je hebt hier ook een parking, Valet parking. De hoofdgerechten variëren van prijs  20€-30€. Je moet in dit restaurant altijd beter een reserving aanvragen.  Neem de metro naar de metrohalte La Latina.

Botín
Keuken: Spaans
Adres: Calle Cuchilleros, 17 Tel: (91) 366 4217. Fax: (91) 366 8494.

Dit is het oudste restaurant van de wereld,  en dateert uit 1725.  Het restaurant staat ook gemeld in het boek Fortunata y Jacinta door Benito Perez Galdós (gepubliceerd in 1886-1887) en en de zogenaamde Goya had hier gewerkt voordat hij schilder was. Hemingway was een frequente bezoeker en dit was een van zijn favoriete restaurants. Vandaag, is dit  restaurant erkend als een toeristische plek, u kan dit restaurant in veel gidsen vinden.De specialiteit van dit restaurant in Madrid is Castiliaanse traditionele gerechten met een menu,  die gebraden speenvarken en aanbesteding Aranda lam inbegrepen hebben. Het restaurant bestaat uit vier verdiepingen, met decoratie zoals houten balken, eetzalen, met ijzer kasten en ovens die enkele eeuwen oud zijn.

El Olivo
Keuken: Mediterraans
Adres: General Gallegos, 1

Dit is het succes van een lokaal die niet door Spanjaarden ingedient is, maar de ondernemer is een Fransman genaamd Jean Pierre Vandelle. En heeft een herkenning voor zijn Spaanse culunaire rijkdom: Olijfolie en sherry. Het interieur werkt met groene en oranje tinten, dit is het enige restaurant dat met tafel wielen werkt gebruikt zoals stock voor de olijfolie. Het eten is geselecteerd uit ruwe getextureerd brood gekruid met een vleugje zout.


Terug naar boven

Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.


 
Spaans Leren in Malaga
    Spaans Leren in Spanje  


Map van Madrid
 vergroten  

 

 

Inleiding | Geschiedenis van Madrid | Nutige informatie | Mappen van Madrid | Het weer in Madrid | Openbaar vervoer | Monumenten van Madrid

Museums van Madrid | Nachtleven in Madrid | De Provinvie Madrid | Restauranten | Tienda Online Ciclismo