Madrid Tourist guide Guía turística de Madrid Toeristische gids van Madrid Przewodnik po Madrytu Przewodnik po Madrytu

Madrid


 
 
 


 


Madrid

Alcala de Henares Universiteit
Alcalá de Henares

Alcalá de Henares, is gesticht door de Romeinen met onder de naam van Complutum, dat is de oorsprong van het bijvoeglijk naamwoord "Complutense" die een beschrijving geeft aan de bewoners aangezien die een aantal verschillende beschavingen hebben. Het was de geboorteplaats van de Aartspriester Hita en Miguel de Cervantes. Dit is een Universiteit en historische complex. Geregistreerd in 1998 als een Mankind Heritage Site. Gesticht door kardinaal Ximenez de Cisneros aan het begin van de 16e eeuw, Alcalá de Henares was een van de eerste geplande universiteit in de wereld. Het was ook het oorspronkelijke model voor het Civitas Dei (stad van God), een ideale stedelijke gemeenschap die Spaanse missionarissen wilden ëxporteren naar Amerika en was ook gepland een model te zijn voor de universiteiten van Europa in andere landen.

Koninklijk klooster van Escorial
El Escorial

In 1557, na de slag van St Quentin werd het Franse leger verslagen, Phillip II opdracht was een klooster te bouwen. Hij was op zoek naar een mausoleum voor zijn vader en een plaats waar hij kon rustig zijn pensioen doorbrengen. In de 18e eeuw breide Karel III het klooster uit, omdat er meer en meer gasten van de koninklijke familie op bezoek kwamen en de periode van hun verblijf was ook altijd steeds langer aan het worden.

De kerk is het centrale gebouw van het complex. Gebouwd van steen en ligt in het center van dit complex, de kerk is 500.000 vierkante meter aan ruimte en heeft vier gevels. Ten zuiden van de kerk ligt de rechtbank van de evangelisten, en heeft een plein die is omgesloten door twee kloosters met verdiepingen. Er is een kleine kamer die aan de kerk grenst, dat was waar de koning Filipe geniete van de viering van de massa, dat deed hij dan toen hij ziek was op zijn oude dag, en waar hij stierf in 1598.

Koninklijk Paleis van Aranjuez
Aranjuez

Het Koninklijk Paleis van Aranjuez, gelegen aan de kant van de rivier de Taag, werd gebouwd in 1561 door Koning Philip II als een koninklijk zomerverblijf. Het paleis werd herbouwd door de Bourbon koning Fernando VI in de 18e eeuw nadat het werd verwoest door brand. In het oosten ligt de Parterre tuin, en in het noorden ligt het eiland Tuin (gelegen op een eiland). Verder naar het oosten ligt de Prins Tuin en vind je er een kleiner paleis genoemd Casa del Labrador die gebouwd werd in de late 18e eeuw . De stad Aranjuez, vind je naast het paleis,en heeft verschillende historische monumenten.

Aranjuez is een groot groen monument. Je kunt er een rivier vinden en genieten van een natuurlijke omgeving, met historische bosjes, die je een unieke landschap bieden. Je hebt een alternatieve keuze tussen het historisch en cultureel toerisme, maar je kunt ook genieten van de natuurlijke ecologische toerisme. De Twaalf Straat, heeft beboste ritten dat de historische Huertas de Aranjuez omringen. Elke boom heeft ongeveer honderd jaar en elke vorm die de boom geeft is daarvan is een monument op zich. Dit landschap geeft een verklaring van de mensheid, want elke boom in die tijd is door de mens geplant geweest. Op deze gebieden kun je genieten van een ritje paardrijden die je een mooie tocht rustgevende tocht laten beleven. De zee van Ontigola, is hier ook een gebied die bestaat uit een verscheidenheid van sorteen flora en fruit, is ook aan te raden om een kijkje te nemen.

Don Justo’s Kathedraal
Mejorada del Campo

Justo Gallego Martinez bouwde zijn eigen Katedraal in de buurt Mejorada del Campo, kort bij Madrid in Spanje.

Dit is geen "tipisch model" kathedraal, en Justo Gallego was noch geen gekwalificeerde architect, noch ingenieur, noch metselaar - hij was een boer. Hij zei dat de plannen alleen in zijn hoofd bestonden, en gaven hem een ontwikkeling van tijd en inspiratie.

Zijn kathedraal is gewijd aan de Nuestra Señora del Pilar, Madre de Jesús. Hij legt uit: "Het is een daad van geloof." Deze kathedraal is nagelaten door hem aan het bisdom van de nabijgelegen Alcala de Henares.

Chinchon’s hoofdplein
Chinchón

Chinchón hoofdplein is een van de mooiste pleinen van Spanje. Het heeft een onregelmatige vorm en is omringd door huizen van twee verdiepingen. Deze ruimte wordt gebruikt voor theater en voor stieren, en vertegewoordigt ook de representatie van stieren.

Manzanares kasteel
Manzanares el Real

Hier vind je een combinatie van een groot fort uit de lage middeleeuwen en een elegantie van de renaissance residentie, is een symbool waarvan Spanje heel trots op is, en dit kasteel was in bezit van een van de machtigste families in Castilla tijdens de XIV en XV eeuw, genoemd de Mendozas, dit kasteel werd gebouwd door de Duques del Infantado in de tijd van de bewinde en katholieke vorsten. En je kan in de buurt van Madrid een adembenemende rotsachtige landschap vinden. Je Kan deze vinden tussen La Pedriza en Santillana reservoir.


Terug naar boven

Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.


 
Spaans Leren in Malaga
    Spaans Leren in Spanje  


Map van Madrid
 vergroten  

 

 

Inleiding | Geschiedenis van Madrid | Nutige informatie | Mappen van Madrid | Het weer in Madrid | Openbaar vervoer | Monumenten van Madrid

Museums van Madrid | Nachtleven in Madrid | De Provinvie Madrid | Restauranten | Tienda Online Ciclismo