Madrid Tourist guide Guía turística de Madrid Toeristische gids van Madrid Przewodnik po Madrytu Przewodnik po Madrytu

Madrid


 
 
 


 


Madrid

Arabische Stads muur
Cuesta de la Vega, s/n.
Metro: Opera

Volgens de Arabische kroniekschrijvers, was het in het jaar 852 dat de Emir van Córdoba, besloot een fort te bouwen op de linkeroever van de rivier de Manzanares, het geografische centrum van het Iberisch schiereiland. Hij noemde de schikking Mayrit (bron van water) en het lag in de zaden van de stad, nu bekend als Madrid.
Er blijft alleen maar een Arabbische stads muur over en die kun je hier vinden.

San Nicolas de los Servitas Kerk
Plaza de San Nicolas, 1.
Metro: Opera
Deze toren is een van de oudste gebouwen in Madrid, dat dateert van 1085. Heeft een expositie van de islamitische geschiedenis van Madrid.

San Pedro Kerk
Nuncio, 14.
Metro: La Latina.

Deze kerk is bekend om twee dingen. De toren komt uit de 14 eeuw en leunt 25 centimeter af schietlood. De toren is gestabiliseerd om niet verder te kantelen. In de kerk is er een schilderij van de Virgen de la Paloma dat is een schilderij van de Maria met een duif aan beide kanten van haar. Dit schilderij heeft de inspiratie van een van de meest bekende festivals van Madrid, gekent als de Verbena de la Paloma die van 6 augustus tot 15 augustus gehouden word.

Het bakerij huis
Plaza Major s/n.
Metro: Sol
Dit huis ligt in het centraal plein Plaza Major is van de 15-16de eeuw en heeft enkele prachtige muurschilderingen. Oorspronkelijk gehuisvest het Brood Corporation en is vandaag gebruikt door de gemeente Madrid.

The Segovia Bridge
Segovia, s/n.
Metro: Puerta del Angel
Dit is de oudste brug in de stad die overspant de rivier Manzanares, gelegen aan het einde van Calle Segovia. Het werd gebouwd door Juan de Herrera aan het einde van de 16e eeuw. En is zeker een kijkje waard alleen maar om te genieten van het Koninklijk Paleis en de tuinen.

De trinitarias Descalzas klooster
Lope de Vega, 18.
Metro: Anton Martín
De Convento de las Descalzas Trinitarias de San Ildefonso' is gelegen op de Calle Lope de Vega nr.18 in het mooie Huertas district. Het klooster werd gesticht in 1609 door Francisca Gaitán Romero, de dochter van Julián Romero, kapitein van het leger van Felipe II's in Vlaanderen. Al snel waren er problemen op komst. Ze waren zo slecht dat Romero scheide van het klooster. Ten slotte vond ze bescherming van Villena y María de Melo, Markies van la Laguna en die behoorde tot het Huis van Bragança. In 1639 werd besloten om het gebouw te reconstrueren en er een nieuwe kerk en klooster van te maken. Dit klooster werd dan uitgeroepen tot nationaal monument in 1921. Het werd gerenoveerd tussen 1869 en 1939 door de Real Academia Española. Miguel de Cervantes Saavedra werd hier begraven, maar zijn graf is helaas ergens verdwenen.

Het Santa Cruz Paleis
Plaza Provincia, 1.
Metro: Sol
Het Santa Cruz paleis was oorspronkelijk een gevangenis, gevangenen werden veroordeeld tot een doodstraf en verbleven hun laatste dagen daar tot de openbare executie in Plaza Major. De gevangenis is gebouwd in de 17e eeuw en is vandaag gebruikt door het ministerie van buitenlandse zaken.

Het Zarzuela Paleis
Ctra. De El Pardo
Metro: Outside the Metro area
In de 17de eeuw, koning Felipe IV koopte een klein land om er een paleis of jachthuis te bouwen en de plaats werd genaamd La Zarzuela, licht in het El Pardo bos in de buurt van Madrid. Dit werd Ontworpen door de Koninklijke architecten, Gomez de Mora en Carbonell, heeft een barok stijl, en bestaat uit rechthoekige, leien daken gebouw met twee zijdelingse arcades. Het belangrijkste kenmerk was de Italiaanse tuin, met fonteinen op verschillende niveaus op drie terrassen, een boomgaard en een boomkwekerij.

Dit paleis was om haar naam te geven aan de Spaanse Zarzuela, een genre van licht theatrale werken, waaronder zowel gesproken dialoog en lied en gebaseerd op een libretto van Calderon de la Barca, en werd uitgevoerd tussen 1657 en 1660.

Carlos IV verricht aanpassingen aan het gebouw voor een aanpassing te geven aan de stijl van de 18de eeuw, en is versierd met wandtapijten, porselein en lampen van de Koninklijke fabrieken maar ook meubels en zijn geliefde klokken, waarvan hij een prachtige collectie heeft.

Het paleis werd ernstig beschadigd tijdens de Burgeroorlog (1936-1939). Met het behoud van de oorspronkelijke buitenkant, het werd het weer herbouwd maar als de residentie van prins Juan Carlos en voor de eerste keer werd het voorzien van de nodige faciliteiten en diensten voor het leven en de officiële functies van de erfgenaam van de Kroon.

Hunne Majesteiten hebben er gewoond in het paleis sinds hun huwelijk in 1962. De sfeer is een van de eenvoud, comfort en gezinsleven.

Het klooster vab Encarnacion
Plaza de la Encarnacion, 1.
Metro: Santo Domingo
Afgezien het een van de mooiste kloosters van Madrid is met zijn prachtigie schilderijen en versieringen door Ribera en Talavera, dit klooster staat bekend omdat er een schrijn met bloed van de heilige San Pantaleon hier in deze kerk is.

De post huis
Plaza del Sol, 7.
Metro: Sol.
Dit huis werd gebouwd door Carlos III in 1766 en bevat een mengeling van architectonische stijlen en barokstijl met rechthoekige vormen. Het huis is gelegen in het centrale plein Puerta del Sol en vlak voor het huis kun je het 0km teken vinden en is een vereenvoudiging van het centrum van Spanje. Het huis is ook gekend voor haar klok, die gedurende vele jaren de officiële tijd verwijzing in Spanje gaf en wordt gebruikt door miljoenen Spanjaarden op de 31e december te tellen van het nieuwe jaar.

Cibeles fontein
Plaza Cibeles s/n.
Metro: Banco de España
De Cibeles fontein is er een beeld van een godin in een wagen getrokken door twee leeuwen. De fontein werd gebouwd tussen 1777 en 1782 door Ventura Rodriguez. Wanneer de plaatselijke voetbalclub Real Madrid een beker wint, komen fans en koppels rond de fontein voor de overwinning te vieren.

Het koninklijk huis La Aduana
Alcala, 11.
Metro: Banco de España
Het gebouw is ontworpen door Sabetini in 1769 in een neo-klassieke stijl en vandaag is de het de zetel van de ministerie van Financiën.

Oratoruim van de Caballero de Garcia
Caballero de Gracia, 5.
Metro: Gran Via
Dit is een typisch gebouw, ontworpen in een neo-klassieke stijl. Binnen in de kapel kun je belangrijke schilderijen van Velazquez en Zacarias vinden.

Liria Paleis
Princesa, 22.
Metro: Ventura Rodríguez
Gebouwd in 1780 voor de hertog en hertogin van Alba dit paleis is veel gerestaureerd geweest door de eeuwen heen. Het blijft nog steeds in de Alba familie bezittingen en heeft een interessante collectie kunst met grote werken van grote kunstenaars.

Koninklijk Paleis
Bailen, s/n.
Metro: Opera
Openingstijden: maandag - zaterdag van 9.00 – 18u00 , zondag 9,00 tot 15u00
Oorspronkelijk dit vesting werd herbouwd als een paleis van Felipe V na een brand in 1734 die alles had verwoest tot zelfs het structuur. Het Koninklijk Paleis bestaat uit uitstaande kenmerken zoals een eetkamer, Gasparino kamers, de procelijn kamer en de troonzaal.

De Gateway van Alcala
Plaza de la Independencia, s/n.
Metro: Retiro
Vroeger was het de toegangspoort tot de stad door de Aragón weg. Het werd ontworpen door de Italiaanse architect Francisco Sabatini in 1778.

Nationale bibliotheek
Paseo de Recoletos, 20.
Metro: Colon and Serrano
De bouw van deze neo-klassieke bibliotheek werd gestart in 1866. Dit is nog steed de nationale bibliotheek van Spanje.

Madrid Stock Markt
Plaza de la Lealtad, 1.
Metro: Banco de España
De Stock Markt van Madrid werd gebouwd in de 19de eeuw door Enrique Repulles. Dit neo-klassiek gebouw werkt nog steeds als een aandelenmarkt.

Almudena Kathedraal
Bailen, 8.
Metro: Opera
Hoewel de bouw van de Almudena kathedraal niet begon tot de 19de eeuw, zijn verhaal begon al in de 16e eeuw, toen de koning van Spanje koos voor Madrid als de hoofdstad van Spanje (1561). Hij denkt, als bijna alle opvolgers, dat de hoofdstad een kathedraal moest hebben. In tijden van Felipe IV (17de eeuw), Doña Isabel de Borbón, de vrouw van de koning, schenkten het geld aan de kathedraal gewijd aan de Maagd van la Almudena bouwen. De werken begonnen in 1883,. Ten slotte in 1993 werd de kathedraal van Madrid ingewijd.

Atocha Treinstation
Plaza del Emperador Carlos V, s/n.
Metro: Atocha-Renfe
Dit is een van de centrale stations van Madrid en bevat en oude gedeelte geopend door Isabel II in 1851 en moderne deel van 1992. Het dak van de lange afstand station wordt gekenmerkt door de slankheid van de kolommen die dit ondersteunen, en het logica van de bouw heeft een horizontaal vlak, bestaand uit dunne platen en balken, met inbegrip van dakramen die garanderen voldoende verlichting en ventilatie.

Crystal Paleis
Fernan Nuñez, s/n.
Metro: Retiro
Deze kristallen Pala Gemodelleerd op de stijl van het Londense Crystal Palace van de jaren 1850, is het Madrid grootste smeedijzer en glas-koepelvormige structuur en ging er een industriële revolutie van start net dertig jaar later kwam er een tentoonstelling van Filippijnse tropische planten. Je kunt dit vinden juis in het hart van het Retiro Park, en het geen dat het charismatisch maakt omdat je er een klein bevolkking van eenden, ganzen vertraging grijze en zwarte zwanen, en vormen een van de meest blijvende bucolische Madrid beelden vinden.

Gaviria Paleis
Arenal, 9.
Metro: Sol
Dit paleis, een van de meest trendy bar-discotheken in Madrid, is gebouwd in 1846. In dit bar kun je nog altijd de klassieke dak schilderijen en meubels uit het paleis vinden.

Toledo Gateway
Glorieta Puerta de Toledo, s/n.
Metro: Puerta de Toledo
Deze gateway werd gebouwd door Napoleon in 1812 tijdens de Franse bezetting van Spanje, dat slechts 4 jaar duurde.

Het Royaal Theater
Plaza de Isabel II, s/n.
Metro: Opera
Het Koninklijk Theater werd gebouwd in 1818 onder het bevel van Isabel II op de oude Caños del Peral Theater.

Casino Madrid
Alcala, 15.
Metro: Sevilla
Dit gebouw is een heel typisch voorbeeld van de modernistische architectuur in Madrid van de 19e eeuw.

Gateway van Europa
Plaza de Castilla, s/n.
Metro: Plaza de Castilla
Dit is een voorbeeld van de architectuur uit de 20e eeuw in de moderne Madrid. De gateway is ontworpen door Philip Johnson en bestaat uit 2 torens die naar elkaar toe gaan.

Het Picasso Toren
Plaza Pablo Ruiz Picasso, s/n.
Metro: Nuevos Ministerios
Dit is het hoogste gebouw in Madrid en is een van de hoogste gebouwen in Spanje. Het Picasso toren is ontworpen door de Japanse architect Minoru Yamasaki.


Terug naar boven

Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.


 
Spaans Leren in Malaga
    Spaans Leren in Spanje  


Map van Madrid
 vergroten  

 

 

Inleiding | Geschiedenis van Madrid | Nutige informatie | Mappen van Madrid | Het weer in Madrid | Openbaar vervoer | Monumenten van Madrid

Museums van Madrid | Nachtleven in Madrid | De Provinvie Madrid | Restauranten | Tienda Online Ciclismo