Madrid Tourist guide Guía turística de Madrid Toeristische gids van Madrid Przewodnik po Madrytu Przewodnik po Madrytu

Madrid


 
 
 


 


Madrid

De beste manier om rond de stad te gaan is met de metro, ook al is het best wel gemakkelijk de bus of de regionaale trein te nemen. Met zo een goed openbaar vervoer, heb je geen auto nodig. Als je echt een auto wilt huren, maar hier het rijden is relatief minder huiveringwekkend dan in andere Latijns-steden, en de huur mogelijkheden variëren van grote namen agentschappen kleinere, tot lokale ondernemers.

Met de Metro
Het metro-systeem is heel eenvoudig om te leren en te gebruiken. Het tarief is 1,25 € voor een enkele reis, en het centrale punt is het Sol station. De metro werkt van 6u tot 13u30, en het is altijd best de spitsuren proberen te vermijden. Voor informatie, bel naar Tel. 91-429-31-77. U kunt geld besparen met het openbaar vervoer door een aankoop te doen van een 10-trip ticket te kopen gekend als een bonos - het kost 5,35€ en je kunt ze kopen in een metro ticket office.
http://www.metromadrid.es

Met de bus
Van alle grote steden uit Europa, heeft Madrid een van de meest efficiënte en betrouwbare openbare bussystemen. Het systeem is verdeeld in gemeenschappelijke rode bussen (1,25 € per ticket) en kleinere gele microbusen. Een 10trip Bonobus kaartje kost 6€ en kan worden gekocht bij het lokale EMT kiosken.

Met de Cercanías Trein
Deze uitstekende provinciale treindienst opereert aan een verscheidenheid van belangrijke steden, van Aranjuez naar San Lorenzo de El Escorial. Zijn ook economisch en stipt. Atocha station (Glorieta del Emperador Carlos V; Metro: Atocha Renfe) is het beste vertrek punt voor zuidelijke bestemmingen en Chamartín station (Calle Agustín de Foxá; Metro: Chamartín) voor de noordelijke bestemming en degenen die met treinen rijden tussen de twee stations en beide kun je gebruiken voor alle bestemmingen. Tickets (one-way of heen-en terugreis) zijn verkrijgbaar in de kantoren van het station of je kunt ticketten kopen van machines waarop de bestemmingen duidelijk gemarkeerd staan.

Met de Taxi
Madrid heeft meer taxi's dan andere Europese steden, dus als je een meldplicht geeft heb je nooit een probleem. De Taxi's zijn wit en hebben een rode streep op de voordeuren. De taxis staan kortbij het Puerto de Sol of bij het metro station aan de Opera. De prijzen vallen mee, als je een taxi neemt in El Prado zo naar de Palacio real reist kost het rond een 4€. Je moet meer betalen als je bagage mee hebt en dieren of na 22u en in het weekend.

Je moet opletten van sommigte taxi's want die doen ongelimiteerde prijzen voor de dag of de middag. Ze zijn legitiem, maar sommige chauffeurs opereren als zigeuner cabines. Aangezien zij niet zijn opgemeten, kunnen ze je doen hoge tarieven betalen. Ze zijn gemakkelijk te voorkomen, ofwel zijn het zwarte taxi met horizontale rode banden of witte met diagonale rode banden.

Als u een taxi buiten de stadsgrenzen neemt, heeft de bestuurder het recht om je twee keer zoveel meer laten te betalen.

voor naar een taxi te bellen, bel naar: 914.475.180

Met de auto
Rijden in Madrid is een nachtmerrie en is best wel gevaarlijk. Het voelt altijd zoals het spits was, hoewel spits is van 8u tot 10u, en van 13u tot 14u, en van 16u tot 18u dit van maandag tot en met zaterdag.

U kunt een auto huren op vertoon van een paspoort en een geldig rijbewijs dat geldig is voor ten minste een jaar. Een geldig internationaal verzekering is ook noodzakelijk en een volledige verzekering nemen wordt ook geadviseerd. Er is een breed scala van autoverhuur bedrijven die je kunt vinden op de luchthaven of rond de stad. Prijzen beginnen bij ongeveer 65€ voor een dag van autoverhuur.

Met de fiets
Ooit afgevraagd waarom je zo weinig mensen ziet rijden met de fiets in Madrid? Degenen die proberen te rijden worden overwonnen door het verkeer en vervuiling. Het is beter om Madrid al stappend te doen.

Te voet
Madrid is een heerlijke stad om rond te lopen, het centrum is relatief klein en de meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar. Het duurt ongeveer 15 minuten loopafstand van het Prado Museum naar het Plaza Mayor en dan heb je nog een 15 minuten lopen nodig van Plaza Mayor naar het Palacio Real. Het is gemakkelijk om je weg te verliezen, maar dat heeft ook zijn charme.Terug naar boven

Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.


 
Spaans Leren in Malaga
    Spaans Leren in Spanje  


Map van Madrid
 vergroten  

 

 

Inleiding | Geschiedenis van Madrid | Nutige informatie | Mappen van Madrid | Het weer in Madrid | Openbaar vervoer | Monumenten van Madrid

Museums van Madrid | Nachtleven in Madrid | De Provinvie Madrid | Restauranten | Tienda Online Ciclismo