Madrid Tourist guide Guía turística de Madrid Toeristische gids van Madrid Przewodnik po Madrytu Przewodnik po Madrytu

Madrid


 
 
 


 


Madrid

 

Madrid

De hoofdstad van Spanje, gelegen in het hart van het schiereiland en rechts in het centrum van de Castiliaanse vlakte, 646 meter boven de zeespiegel, heeft een bevolking van meer dan drie miljoen. Een kosmopolitische stad, een business center, hoofdkwartier voor het Openbaar Bestuur, de regering, het Spaanse Parlement en het huis van de Spaanse koninklijke familie, Madrid speelt ook een belangrijke rol in zowel de bank-en industriële sectoren. De meeste industrie ligt in de zuidelijke rand van de stad, waar belangrijke textiel-, voedsel-en metaalbewerking fabrieken zijn gelegen. Madrid is gekent door haar intensief cultureel en artistieke activiteiten en heeft een zeer levendig nachtleven.

The Prado museumMadrid is een museums-paradijs. Het Koninklijk Paleis, heeft 15 belangrijke musea, tientallen galeries en diverse particuliere collecties. De meest beroemde musea’s in Madrid zijn het Prado, het Thyssen Bornemisza en het Reina Sofia museum. Je hebt gemakkelijk meer dan een dag nodig hebben voor alle museas te bezoeken. Eigenlijk kan je zo de dagen doorbrengen in de zalen van het Prado museum.

Retiro ParkHet is goed mogelijk dat je moe wordt van al dat musea gedoe in Madrid; als dit gebeurt kun je rustig gaan zitten aan een Terraza (een openlucht cafe) en genieten van een beetje rust en dan een bezoekje brengen aan een van de vele mooie parken en meren die we hier hebben in deze mooie cultureele stad. Een van de mooiste parken die we hier hebben is genaamd het Retiro Park in de buurt van “El Prado”. Daar kan je genieten van de Victoriaanse groenkas en het Crystale Paleis met zijn kleine meertjes en zwanen die rustig rondzwemmen. U kan er een roeibootje huren en dan kan je genieten van de feestelijke stemming en ook onstpannen van de aangename sfeer die dit park aangeeft. Als je een panoramisch uitzicht wilt hebben van Madrid kan je naar het Edificio de España gaan, die uitzichten geven naar de Plaza de Espana. Neem je een lift tot het 26ste verdieping en daar bevindt zich een bar en daar kan men genieten van de panoramische uitzichten.

Museo ChicoteMadrid is een stad die nooit lijkt te sluiten, bars en restaurants zijn open tot in de late uren en de stad Santa Ana wijk sluit nooit. Het avond begint hier meestal om 22u00 en nadien gaan de feestgangers af naar hun favoriete disco, jazz club of late-night cafe om te feesten tot de ochtendgloren. Als je echt wilt genieten van het nacht leven kun je dat vinden in “de Huertas” straat na middernacht en je zal er zeker iets vinden naar je smaak.Fans van Hemingway kunnen een kijkje nemen naar het Museo Chicote bar gekend en beschreven in veel van zijn Spaanse Burgeroorlog verhalen en is gekend ook omdat het een hele trendy plek is. Wie van traditionele podiumkunsten houdt kan naar het Teatro Real gaan voor de Spaanse lichte opera te bewonderen gekend als Zarzuela. U vindt er ook mooie flamenco shows in diverse nachtclubs waaronder het gekende Cafe Chinitas.

Feria de San IsidroAls je de maand mei naar Madrid gaat dan vieren de Madrileños hun Feria de San Isidro waarin muziek, opera's, concerten, stierenvechten, dansende en alle nachten gedurende die week valt er iets te doen en miden Augustus viert de stad “de Verbena de la paloma”. Je kunt dag uitstapjes doen van Madrid naar Avila, El Escorial, Guadalajara, Segovia en Toledo.


Terug naar boven


Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.


 
Spaans Leren in Malaga
    Spaans Leren in Spanje  


Map van Madrid
 vergroten  

 

 

Inleiding | Geschiedenis van Madrid | Nutige informatie | Mappen van Madrid | Het weer in Madrid | Openbaar vervoer | Monumenten van Madrid

Museums van Madrid | Nachtleven in Madrid | De Provinvie Madrid | Restauranten | Tienda Online Ciclismo